2018. július 1., vasárnap

Mosható betétet készítők Magyarországon

Számtalan érv szól mellette az eldobható társával szemben: kényelmesebb, egészségesebb, olcsóbb, vegyszermentes, környezetkímélő, tárolása egyszerűbb. Ezekre a későbbiekben részletesebben kitérek majd, most azonban összeállítottam Nektek egy listát a megbízható, minőségi, Magyarországon fellelhető mosható női betéteket készítő cégekről, varrónőkről. Ezek közül jópárat magam is kipróbáltam már, a próbált márkákat pedig majd külön posztokban is megismerhetitek. A lista a későbbiekben bővülhet. Elérhetőségüket a cégnévre kattintva találjátok. 


Készítő: Németh Julianna Emese
Anyag: pamut, flanel, bambusz-kender
Termékek: betétek, melltartóbetétek, pelenkák, intimkehely (Hello Cup), betéttároló zsák, arctisztító korongok

Árak: 
- tisztasági betétek: 600-700 Ft
- normál betétek: 1000 Ft
- éjszakai betétek: 1200 Ft 
Vásárlás menete: webshopon keresztül. 

A 3ME márkának saját, igényes, rendezett weboldala van, melyen a magyar és az angol nyelv is elérhető. Fő tevékenysége a mosható pelenkák varrása, ám emellett mosható női betétek is megtalálhatók a weboldal boltjában. Élénk színű, változatos mintákkal dolgozik. 
Facebook-oldala és zárt csoportja is van. 


Készítő: Móré Ágnes
Anyag: pamutvászon, jersey, bambusz, zorb, flanel
Termékek: betétek, melltartóbetétek, kehelyalátét, kehelytartó zsák, arctisztító korongok, betéttartó táska, nyálkendő, cumilánc. 

Árak: 
- tisztasági betétek: 600-800 Ft
- normál betétek: 800-1400 Ft
- éjszakai betétek: 1500-1700 Ft 
Vásárlás menete: zárt Facebook-csoportból a kész termékeket, vagy privát üzenetben az méret és a minta megadásával rendelve. 

Az Amore betétek szintén változatos mintával készülnek. Alakjuk, formájuk is különböző lehet. Az Amore Desing zárt Facebook-csoportban válogathatunk a kész termékekből, de Ágnesnél nem csak készletről lehet vásárolni. Az aktuális anyagválasztékról a blogján tájékozódhatunk, a betétek árai átláthatóan egy táblázatba vannak rendezve, amely szintén megtalálható az oldalán. 
A mintás anyag van alul, az egyszínű felül, a bőr felől. Belseje legtöbbször fehér/krémszínű, de akadnak más színű belsővel rendelkező betétei is. 

Tapasztalatom: Betétet, kehelyalátétet és kehelytartó zsákot vásároltam készletről. Van keskenyített és normál alakú betétem is tőle, mindkettőt szeretem. Az Amore a kedvenc gyártóim egyike, ugyanis a betétek nem túl vastagok, nem csúszkálnak, kényelmesek és nem mellesleg szépek is. Kissé hosszadalmasabb a tisztításuk, mint a bébiplüss anyagnak, ám nem lehetetlen foltmentessé varázsolni őket. :)  Nekem 10-es skálán 9-es. 


Készítő: Szombatiné Csontos Anita
Anyag: pamut
Termékek: betétek, arctisztító korongok, nyálkendő. 

Árak: na.
Vásárlás menete: rendelés privát üzenetben a Facebook-oldalon, vagy készletről a zárt Facebook-csoportban. 

A készítővel a poszt befejezéséig nem sikerült felvennem a kapcsolatot. Termékeit Meskán árulta, jelenleg nem található a profiljánál egyetlen termék sem. A Facebook-oldalon aktív, amint bővül róla az információkészletem, javítom a bejegyzést. :) 


Készítő: Csete Mónika
Anyag: pamutvászon, pamutflanel
Termékek: betétek, kelyhek, betéttartó zsákok, kehelytartó táskák, arctisztító korongok, fertőtlenítő kehelyhez, intim tisztálkodószerek, kehelyalátétek, törlőkendő, női szirom, alvómaszk. 
Árak: 
- tisztasági betétek: 1650-1700 Ft
- normál betétek: 1800-2500 Ft
- éjszakai/nagy betétek: 2900 Ft 
Vásárlás menete: Webshopon keresztül a kész termékekből.  

Az Emilla-betétek a világ 5 legvékonyabb betétei között szerepelnek. Gyakran és szívesen rendelik külföldön is őket, éppen a vékonyságuk miatt, hiszen szinte észrevétlenek. Alakjuk igazán egyedi, mintázatuk nagyon változatos. Rendelésre nem készülnek, a webshopból rendelhetők. A weboldal egyébként átlátható, rendezett. Emillánál a legnagyobb a választék a magyar webshopok közül kelyhekből is, úgyhogy érdemes szétnézni. :) 

Készítő: Garamvölgyi Ágnes
Anyag: pamut
Termékek: betétek
Árak: 
- tisztasági betétek: 1700-1800 Ft
- normál betétek: 1800-2300 Ft
- éjszakai/nagy betétek: 2300-2700 Ft
Vásárlás menete: Méret és minta kiválasztásával rendelés leadása privát üzenetben a Facebook-oldalon. 

Gagnes betétei méltán híresek az országban, a népszerűbb betétgyártók közé tartozik. Betétei alakjukat tekintve egyformák, színek közül inkább a sötétekkel dolgozik. Vidám, nőies mintázatú anyagokkal dolgozik, kedveli a lila árnyalatait és a pirosat. Leggyakoribb nála az apró virág- és pillangóminta. 

Tapasztalatom: Többször is vásároltam már tőle. Ágnes rugalmas, közvetlen, a vásárlóival tarja a kapcsolatot, hamar válaszol, aktív Facebookon. Nagyon kedvelem a munkáit, ugyanis a betétei puhák, kényelmesek. Mintáját tekintve az anyagválaszték bőséges, a betétek tisztítása pedig az anyaghasználatnak köszönhetően egyszerű és gyors. Picit vastag, ám nekem ez biztonságérzetet nyújt az erősebb napokon. :) Fél év aktív mosibetétezés után az én Gagnes-betéteimen egyáltalán nem látszik, hogy használva vannak. 

Készítő: Tóth Mónika (Momó)
Anyag: bébiplüss, flanel, frottír
Termékek: betétek, betéttartó táskák
Árak: 
- tisztasági betétek: 600-850 Ft
- normál betétek: 1000-1200 Ft
- éjszakai betétek: 1500-1800 Ft
Vásárlás menete: A weboldalon keresztül egy rendelői táblázat/felület kitöltésével. 

Vastagsága és alakja hasonló Gagnes betéteinek vastagságához és alakjához. Momó bébiplüss belsővel dolgozik, ami a legkönnyebben tisztítható anyag. Leginkább lila színeket használ, ugyanis nagy tisztelője a levendulának. :) 
Megtalálható Facebookon is. 

Tapasztalatom: Momó az egyik legközvetlenebb értékesítő azok közül, akikkel mostanáig mosható betétek miatt kapcsolatban álltam. Barátságos, közvetlen, öröm volt tőle vásárolni. A betéteit nagyon szeretem, kényelmesek, könnyen tisztíthatóak és csak egy egészen picit képes elmozdulni, számomra nem zavaró. Momó gyors és precíz munkát végez. 


KiddyLizzy 
Készítő: Barát-Farkas Erzsébet Napsugár
Anyag: 
Termékek: pelenka, babaruhák, sapkák, betétek
Árak: na. 

Vásárlás menete: Facebook-oldalán lehet vele felvenni a kapcsolatot. 

Fő tevékenységi köre a babaruhák, gyermekruhák varrása, de szívesen varr betéteket is. Formáját tekintve egyféle betétet készít. A poszt elkészültéig nem sikerült felvennem vele a kapcsolatot. 

Készítő: Kohl Krisztina
Anyag: bébiplüss, bambusz
Termékek: pelenkák, babaruhák, pelenkazsákok, betétek, melltartó betétek. 
Árak: 
- tisztasági betétek: 850-950 Ft
- normál betétek: 1000 Ft
Vásárlás menete: A weboldalon, webshopon keresztül a kész termékekből. 

A készítő elérhető Facebookon is. Fő tevékenységben pelenkákat, babaruhákat készít, de foglalkozik betétvarrással is. Anyagai miatt hasonló vastagságúnak és tulajdonságúnak gondolom, mint Gagnes és Hold Nővér betétei. Vidám, leginkább apró-mintázatú anyagokkal dolgozik. Szeretem, ha a betétek el vannak látva címkével, ám Nita címkéjét kissé nagynak találom. 

Készítő: Nógrádi Krisztina
Anyag: bébiplüss, mikrofrottír, pamut
Termékek: betétek, betéttároló táska
Árak: 
- tisztasági betétek: 1350-1490 Ft
- normál betétek: 1950 Ft
- éjszakai/nagy betétek: 2290 Ft
Vásárlás menete: A kész termékek rendelhetők az oldal webshopjáról. 

A Norka-betéteknek egyszerűbb, visszafogott a mintázatuk, szolid színekkel. A címkéje is nagyon tetszik. A weboldalon nem igazán sikerült sok mindent kiderítenem. Nem volt világos például, hogy a Norka-betéteké a webshop, vagy a Pelenkaland.hu csak az egyik értékesítőjük. 
Megtaláltam viszont Facebookon, ahol nagy örömömre további betétekről (és pelenkákról) láthattam képeket. Itt már formára, méretre és színre is sokkal változatosabb termékeket láttam, mint a webshopban. 

Anyag: biopamut zorb, kender, jersey
Termékek: pelenkák, előke, pelenkazsák, táska, nyálkendő, lepedő, betét, neszesszer 
Árak: 
- tisztasági betétek: 900 Ft 
- normál betétek: 1500 Ft 
- éjszakai betétek: 1800 Ft 
Vásárlás menete: Facebook-oldalon a "bolt" fülön keresztül. 

Készülőben egy weboldal a Puppee-termékekhez, amelyen egyelőre csupán annyi látszik, hogy hamarosan nyitnak. A Facebook-oldalon keresztül történik a vásárlás, a boltra kattintva, kész termékekből válogathatunk. 
Anyagát tekintve kényelmes lehet, ám sajnos nincsenek tapasztalataim a termékekkel kapcsolatban. Színesek, vidámak, formájuk átlagos. 

Készítő: Palis Rita
Anyag: bambuszfrottír, pamutvászon
Termékek: tornazsák, textilzsebkendő, betét, arctisztító korong, textilszalvéta, táska, betéttartó, bevásárló zsák, párna. 
Árak: 
- tisztasági betétek: 850 Ft
- normál betétek: 1190-1790 Ft
- éjszakai betétek: 
Vásárlás menete: A Facebook-oldalon található "bolt" fülre kattintva, kész termékekből vagy privát üzenetben rendelhető a készleten lévő anyagokból. 

Ami elsőre szembetűnő volt számomra, hogy Rita nagyon változatos mintákkal és formákkal dolgozik, minden betét egyedi, különleges nála. Közép árkategória. A betétek címkével el vannak látva, varrásuk nem a megszokott. 

Készítő: Nagy Veronika
Anyag: flanel, plüss, pamutvászon
Termékek: pelenka, betét, babaruha
Árak: na. 
Vásárlás menete: Megrendelésre, privát üzenetben. 

A poszt elkészültéig nem sikerült információkat szereznem a betétekről. 

Készítő: Némethné Lisznyai Rita
Anyag: pamut
Termékek: betétek, nyálkendők, betéttároló táska, pelenkázó alátét, cumilánc. 
Árak: 
- tisztasági betétek: 500-700 Ft
- normál betétek: 750-1100 Ft
- éjszakai betétek: 1200-1300 Ft
Vásárlás menete: Facebookon a kész termékek közül választva privát üzenetben. 

A Facebook-oldal mellett fellelhető egy csoport is, amelybe Rita a kész termékeket feltölti, itt is lehet vásárolni a képek alatt. Megrendelésre csak korlátozott mennyiségben dolgozik, leginkább a kész termékeket árusítja. A mintái kiemelkedően szépek, nem giccsesek, egyszerűek. A betéte alakja is azonnal szimpatikus lett. Vastagságáról, kényelmességéről egyelőre nincs információm, a rendelésem éppen készülőben van. :) 


Készítő: Major-Megyeri Tünde
Anyag: 
Termékek: pelenka, betét, zsebkendő, szalvéta,  babaruha, táska, arctisztító korong. 
Árak: 
- tisztasági betétek: 1300-1400 Ft
- normál betétek: 1700-2300 Ft
Vásárlás menete: Facebook-oldalon privát üzenetben vagy Meskán a kész termékek kosárba helyezésével. 

Tünde gyönyörű dolgokat készít, régóta szemezek a termékeivel - természetesen leginkább a betétekkel. Címkével ellátott, élénk és változatos mintájú, különböző alakú betéteket varr. Több felületen is megtalálható, ugyanis a Facebook-oldal mellett van egy Facebook-csoportja és Meskán is elérhetőek a kész termékei. A munkái igényesek, a magyar piacon nagy népszerűségnek örvendenek. 

Készítő: Szegedi J. Tünde
Anyag: pamut bébiplüss, bambuszplüss, pamut flanel, zorb. 
Termékek: betét, melltartóbetét, arctisztító korong, betéttartó zsákok, törlőkendők, nyálkendők, kulcstartók. 
Árak: 
- tisztasági betétek: 650-800 Ft
- normál betétek: 1000-1650 Ft
- éjszakai betétek: 1900-2000 Ft
Vásárlás menete: Anyag és méret kiválasztása után e-mailben. 

Saját weboldallal és Facebook-oldallal is rendelkezik. Ami számomra a legszimpatikusabb volt, hogy részletesen, aprólékosan leírja a weboldalon a megrendelés menetét. A fölső és alsó anyagot is a megrendelő választja ki, az anyagválaszték képpel, kóddal a weboldalon található. 

Tapasztalatom: Tünde egyébként nagyon barátságos, volt már szerencsém vásárolni tőle. A betéteinek vastagsága és alakja hasonló Gagnes és Hold Tündér betéteihez. Nem csúszkálnak, könnyű a tisztításuk és igazán ízlésesek. 

Készítő: Juhászné Korányi Szilvia
Anyag: pamut, flanel, bambuszfrottír, pamutfrottír, bébiplüss
Termékek: Táskák, kötények, nyálkendők, játékok, popsitörlő, betétek, betéttartó zsákok
Árak: 
- tisztasági betétek: 600-950 Ft
- normál betétek: 1100-1300 Ft
- éjszakai betétek: 1500-1800 Ft
Vásárlás menete: Zárt csoporton belül Facebookon kész termékekből vagy megrendelésre. 

Szilvia termékei nem találhatók meg máshol, csak a Facebook-csoporton belül. Megrendelésre dolgozik. Anyagválasztéka nagy, munkája igényes, a vásárolható termékek spalettája igen széles. 

Tapasztalat: Én nagyon bevásároltam nála, ugyanis a szebbnél szebb anyagok közül nem igazán tudtam választani. Sajnos a pamut nem lett a barátom, kissé nehéz a tisztítása, melegnek is éreztem, viszont nem olyan vastag, mint a plüss anyagú betétek. 

Készítő: Molnár Csilla
Anyag: pamutfrottír, bambusz
Termékek: pelenka, pelenkázó alátét, betét
Árak: 
- tisztasági betétek: 950-1100 Ft 
- normál betétek: 1200-1600 Ft
- éjszakai betétek: 1600-1800 Ft
Vásárlás menete: A weboldal boltjában található kész termékekből. 

Csilla gyönyörű termékeket készít, s bár fő profilja a mosható pelenkák készítése, azért található szép számban nála betét is. Minden darabja különleges, élénk, vidám színű, felcímkézett. Kedvelem a színeket, mintákat, amikkel dolgozik. Kipróbálni sajnos eddig még nem volt lehetőségem, de ő lesz a következő, akitől rendelni fogok. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése